AAIZOO-BEGUNSTIGERS

Benders, Desiree/Giesen, Conny
www.pets4care.nl
Pets4care: Opleidingen en cursussen op het gebied van coaching en begeleiding met de inzet van honden. AAA, AAT en AAE. Ruim aanbod van bij- en nascholingen gericht op natuur, diverse doelgroepen, hondenkennis. Intervisie/netwerken en supervisie. Totale opleidingsaanbod is geaccrediteerd. Mogelijkheid gecertificeerd team te worden samen met je hond.

Visser, Jack
www.stichtingtherapiehond.nl
Doel van de stichting: het verbeteren van de kwaliteit van het leven van mensen met dementie, andere cognitieve en andere beperkingen door therapie met een therapiehond; o.a. te bereiken door het organiseren van trainingen en examens op het gebied van het werken met therapiehonden.

Borghans, Linda
www.begeleidingmethonden.com
R&L begeleiding met 4 poten begeleidt kinderen en jongeren met diverse hulpvragen door het inzetten van honden. Wij bieden coaching, pedagogische ondersteuning, sport en spel, sociale weerbaarheidstraining, groepsbegeleiding en didactische hulp. Bij elk hulpaanbod wordt een passende hond ingezet. Onze doelgroep bestaat o.a. uit kinderen met autisme, adhd, angsten, gedragsproblematiek, een laag zelfbeeld. Het kan gaan om individuele begeleiding of begeleiding van groepen.

Cooiman, Hedie
www.ezelkunsten.nl
hondengedragstherapeut, dierencoach, kindercoach

Daniëls, Daphne
www.danielstrainingenbegeleiding.jouwweb.nl
TopDog is een sociale vaardigheidstraining, een agressie regulatietraining en een weerbaarheidstraining met een hond als co-trainer.De doelstellingen van TopDog zijn het vergroten van zelfvertrouwen. het vertonen van zelfverzekerd en expressief gedrag, het vertonen van sociaal acceptabel en beheerst gedrag en het vertonen van weerbaar gedrag.

Danser, Dominique
www.equi-do.nl
pedagogische begeleiding en coaching met paarden

Delorme, Patricia
www.helpendehonden.nl

Dubois, Anne
www.arbeidinclusief.nl
arbeidINCLusief is specialist in ‘de weg naar’ gedragsverandering. Bij arbeidINCLusief gaan wij uit van een inclusieve maatschappij; iedereen heeft recht op een vorm van arbeid en maatschappelijke participatie.
Hierbij gebruiken wij een hond als co-trainer.
Voor wie? Voor jongeren, jong volwassenen, volwassenen en teams met een wens en/of noodzaak tot duurzame verandering, op het gebied van werk, studie en/of privé. Met en zonder chronische beperking.

Gelooven, Daniel van/Vallinga, Corien
www.hondenspiegel.nl
hondenspiegel, een ervaring die lang blijft hangen en aanzet tot duurzame gedragsveranderingen. Ga jij voor ‘van bewust worden naar bewust zijn’? Dan ben je van harte welkom.

Griffioen, Richard
www.stichtingsam.nl
Dierondersteunde Therapie

Jacobs, Maud
www.dogswork.nl
DogsWork zet zich op positieve en integere wijze in om mensen te ondersteunen met hun Therapiehonden. DogsWork helpt bij het opleiden en begeleiden van therapiehondeen voor volwassenen en kinderen. DogsWork biedt opleidingen, modules, cursussen en workshops en weekenden zowel met therapiehonden als over therapiehonden.

Jong, Jenny de
www.naturalhorsesense.nl

Kolck, Margreet van
www.chivascoaching.nl
Wij stellen ons ten doel om op een professionele- en hondvriendelijke manier gebruik te maken van dierondersteunende therapie en dierondersteunde activiteiten. Deze vorm van therapie bevordert vooruitgang bij storingen in het fysieke, sociale, emotionele en/of cognitieve functioneren van de mens. Een therapiehond wordt bewust ingezet om een kind of volwassene te motiveren mee te werken aan herstel.

Kramer, Polyanna
www.equi-balance.nl
equine assisted therapie

Lautenbach Huisma, Janny
www.coachingpraktijkjanny.com
Ondersteuning en Training van mens en dier (Drachten)

Lekkerkerker, Annet
www.koeching.nl
Koeching, Kinder- en jongerencoaching op de boerderij, voor sociaal-emotionele begeleiding van kinderen en jongeren m.b.v. de dieren op onze boerderij. Ook voor traumaverwerking d.m.v. EMDR en voor de lesmethode “ik leer anders”.

Meijer, Marjolijn
www.keulseweg.nl
Educatief centrum Keulseweg, Pijnacker
Hét centrum voor opleidingen op gebied van coaching en therapie met behulp van paarden.
Nobco geaccrediteerde opleidingen equine assisted coach® level 1 en level 2, equine assisted kindercoaching en een breed aanbod van na- en bijscholing, intervisie en supervisie.

Meijs, Nicky
www.kairosettenleur.nl

Mos, Rob
www.mensenhond.nl

Topdog is een gesubsidieerde diergeleide hulpverlening/training vanaf 2007. Wij leiden trainers op, wij voeren de trainingen uit en bemiddelen geïnteresseerden voor een training naar een bevoegd trainer nabij de woonplaats van de geïnteresseerde.

Noordanus, Margreet
www.paardeninzicht.nl

Pols, Gerrie
www.K9-4care.nl
praktijk voor pedagogische begeleiding door dierondersteunende interventies.

Prinsen, Jorinde
www.spelenhelpt.nl
Spelen helpt is een praktijk voor sociale en/of emotionele begeleiding van kinderen ouders en verzorgers. Begeleiding wordt gegeven in de vorm van o.a. dierondersteunde speltherapie, weerbaarheidstraining zoals Rots & Water en het KIES programma voor kinderen van gescheiden ouders. Met behulp van een therapiehond wordt spelenderwijs gewerkt aan diverse problematiek zoals: angststoornissen, verlieservaringen, traumaverwerking, weerbaarheid, vergroten van zelfvertrouwen etc.

Rademakers, Dafne
Herstel op Poten
Trainingen en ondersteuning met hulphonden gericht op persoonlijk en maatschappelijk herstel.
www.hersteloppoten.nl

Rethmeier, Nikki/Broek, Suzanne van den
www.contacthond.nl
Stichting Contacthond leidt honden op tot therapiehonden en zet ze, samen met een gespecialiseerde hondenbegeleider, in bij diverse zorginstellingen door heel Nederland. De therapiesessies worden altijd begeleid door een ervaren therapeut van de zorginstelling.

Roode, Erica de
www.cattledog-coach.nl
TopDog – Coach, hondenspiegelen  en TopDog SoVa trainingen.
TopDog is een sociale vaardigheidstraining, agressie regulatietraining en een weerbaarheidstraining met mijn hond als co-trainer. Het doel van TopDog trainingen is het vergroten van zelfvertrouwen en eigenwaarde, het vertonen van sociaal acceptabel en beheerst gedrag en het vertonen van weerbaar gedrag.
Tevens train ik hulphonden zoals autisme honden. De training wordt altijd klantgericht gedaan en gaat in de meeste gevallen in combinatie met de TopDog training.

Rutgers, Paulien
www.aaicentrumdeklimop.nl
Kindercounselling voor kinderen die problemen ondervinden in hun ontwikkeling.

Smit, Inge
www.loopjeeigenkoers.nl
Coach en loopbaanadviseur. Wandel-/natuurcoaching en loopbaanbegeleiding met de hond als co-coach

www.stichtinggripopjeleven.nl

Wagemans Peeters, Sandra
www.takecareranch.nl

Wijnen, Brigitte
www.ezelstalhansengrietje.nl
Asinotherapie: de inzet van ezels voor mensen met een hulpvraag

ALGEMEEN
www.diereninzorgenwelzijn.nl
algemene site met informatie over Animal Assisted Activities en Animal Assisted Therapy (AAA en AAT)

www.hondenbezoek.web-log.nl
weblog over de hondenbezoeken en andere informatie rond AAA en AAT

www.dieren-in-zorg-en-welzijn.startpagina.nl
linksverzameling

http://forum.diereninzorgenwelzijn.nl
forum over dieren in zorg en welzijn

AAIZOO-RELATIES NEDERLAND
www.centraal-zorgportaal.nl

Dierenwelzijnsweb
www.dierenwelzijnsweb.nl

AAIZOO-RELATIES BUITENLAND
www.iahaio.org
www.scas.org.uk

Symposium Dogs make a Difference 18 januari 2018

Poster Dogs make a Difference symposium Honde in de Zorg def Symposium 10 jarig bestaan: Dieren in de Zorg Datum: 18 januari 2018 Locatie: ’t Hert, Thijmstraat 40, Nijmegen Tijd: 13.00 – 17.00 uur (inloop: 12.30 uur) Vrijwilligers van Dogs Make a Difference gaan met...

Welkom op zorgbeest

ZorgBeest is een onderzoeksproject van Hogeschool Odisee waarin we praktische richtlijnen formuleren als ondersteuning voor het opstarten of verbeteren van Animal Assisted Interventions in zorgomgevingen. Bij dit inzetten van dieren in zorgomgevingen focussen we ons...

Online college: Hoe kan een dier jouw dokter zijn?

Het komt steeds vaker voor: een kat in de behandelkamer van de psycholoog, een bezoekhond in het verpleeghuis, een paard als persoonlijke coach. En er zijn ook nog voorleeshonden op school en een bonte stoet aan dieren op de zorgboerderij. Kunnen dieren echt helpen in...