AGENDA

15 november 2017 – Middagcongres Groene Pedagogiek – kennen, beleven en benutten, te Baarn
De Stichting Groene Pedagogiek verzorgt op 15 november een middagcongres met als thema Hoe natuur opvoeders en hulpverleners kan helpen. De pedagogische waarde van natuur voor opvoeding, onderwijs, jeugdgezondheidszorg en jeugdhulp wordt van verschillende kanten belicht en beleefd.

http://www.groenkennisnet.nl/nl/groenkennisnet/show/Congres-Groene-Pedagogiek-kennen-beleven-en-benutten.htm

16 november 2017 – Internationaal symposium: Animal Assisted Interventions (AAI), te Arnhem
De focus van dit symposium ligt op de recente theoretische en praktische ontwikkelingen op het gebied van Animal Assisted Intervention. Er zullen een drietal lezingen gegeven worden, gevolgd interactieve workshops. De lezingen zijn gebaseerd op de theoretische basis van AAI, de rol van AAI bij verschillende patiëntengroepen en het welzijn van paarden bij AAI. Bij de hands-on werkgroepen wordt er gewerkt met paarden en ezels.

http://www.stichtingbio.nl/OverBio/Onderzoek/Symposium2017.aspx

18 en 19 november 2017 – Dog symposium Calming Signs, te Koningslust
Het eerste symposium gericht op calming signs bij honden in Nederland. Een weekend gevuld met interessante onderwerpen die te maken hebben met welzijn, gedrag, en nog veel meer! Ook de grondlegger van de calming signs, Turid Rugaas, zal aanwezig zijn op dit congres!

https://www.dogsymposium.nl/

23 november 2017 – Congres Ervaringsleren door Paarden, te Bussum
Dit congres gaat over hoe kinderen en jongeren die vastgelopen of zelfs uit het schoolsysteem verdwenen zijn weer met nieuwe motivatie aan de slag gaan na ervaringsleren met hulp van paarden.

http://congreservaringsleren.nl

24 november 2017 – Inspiratiemiddag over de relatie dierenmishandeling en huiselijk geweld, te Amsterdam
Deze inspiratiemiddag wordt georganiseerd door Together we Care: een samenwerking tussen Blijf van mijn Dier (IFAW) en Blijf Groep Amsterdam.
Veel vrouwen stellen hun vlucht uit als zij hun huisdier niet mee kunnen nemen naar de opvang. Zij kunnen hun dier niet missen of zijn bang dat het huisdier de klappen moet opvangen als zij weg zijn. In de huizen van Blijf Groep kunnen vrouwen hun dier gewoon meenemen naar de opvang. Zo worden vrouw en dier niet gescheiden en hoeven ze niet onnodig in een gewelddadige situatie te blijven.
Tijdens deze middag vertellen de partijen over dit bijzondere initiatief. Aan het woord komen cliënten en medewerkers van Blijf Groep en Blijf van mijn Dier, onderzoekers dierenmishandeling en de dierenpolitie. Verder vertelt de oprichtster van het SAF-T program in de VS, over haar (goede) ervaringen (Sheltering Animals and Families Together).

http://www.togetherwecare.info/

28 november 2017 – Themamiddag LNEO Ontmoet: Kijk in de spiegel! Het dier als wegwijzer, te Rhenen
In zorg en onderwijs voor mensen met een beperking is er een toename aan dier-ondersteunende interventies. Er is veel aandacht voor onderzoek en theorie-vorming over de relatie mens-dier en de toepassingsvormen van dier-ondersteunende interventies. Het concept emotionele ontwikkeling (van de mens) speelt hierbij een belangrijke rol. Bij LNEO Ontmoet faab we in op dit thema, zowel op theoretisch vlak alsook praktisch, in workshops.

http://www.verstandelijkbeperkt.nl/LNEO/